Button: Kies Nederlandse taalButton: Choose English language

Informatie over de regio

De regio

In het zuiden van Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën ligt het gebied van de Katharen. Het strekt zich uit van de Middellandse zee tot en met de burcht de Montsegur in de bergen. Het is bezaaid met kastelen en herinnert aan de oude middeleeuwse tijden, waarin monnikken, troubadours en ridders door het land trokken. Occitanië, zoals het zuiden van Frankrijk vroeger heette was de regio van de Katharen; een religieuse sekte met een enorme populariteit. In de 12e eeuw maakte een kruistocht een einde aan de invloed van de Katharen. De laatste Katharen werden bij de Montségur op de brandstapel gezet in 1244.
Een troubadour voorspelde echter: "Over 700 jaar zal de laurier weer bloeien..."

De burchten van Puilaurens, Queribus, of Montségur je moet er minstens één bezocht hebben. Maar er is meer dan Katharengeschiedenis in de regio: een rijke diversiteit aan landschappen; lieflijk mooie plekjes, uitgestrekte wouden, wijngaarden, steile kloven en pittoresque dorpjes. Rennes-le-Château en zijn mysterieuze schat of de middeleeuwse stad Carcassonne, wellicht de mooiste en best bewaarde omwalde stad van Frankrijk, door de UNESCO als werelderfgoed erkend. De abdij van St-Hilaire, waar de monniken in 1531 de heerlijk sprankelende wijn "Blanquette" uitvonden of het heremietenoord in de indrukwekkende kloof van Galamus.

Ook de wijnhuizen in de regio krijgen een toenemende erkenning. Evenals de markten en huisbedrijfjes waar allerlei streekspecialiteiten je smaakpapillen verwennen: hier vind je een breed gastronomisch pallet dat je blijvend doet watertanden.

Het klimaat is mediteraan en met 300 dagen zon per jaar prima geschikt om van begin april t/m eind oktober vakantie te vieren. Het vroege voorjaar is prachtig omdat alles in bloei staat. Het najaar is heel mooi door de prachtige herfstkleuren. In de zomer staan de zonnebloemen in bloei.

Klimaattabel

  Kans op
(zeer) warm
weer
Kans op
winters
weer
kans op
langdurige
neerslag
Zonzekerheid UV-index
januari UV - 0-3
februari UV - 0-3
maart UV - 3-6
april UV - 3-6
mei UV - 6-8
juni UV - 6-8
juli UV - 6-8
augustus UV - 6-8
september UV - 3-6
oktober UV - 3-6
november UV - 0-3
december UV - 0-3
Button: Reserveren Button: E-mail een vraag Advertentiebanner: Bronwyn Massage

Volg ons:

Button: Facebook