Button: Kies Nederlandse taalButton: Choose English language

Nature et produit du terroir

8-daagse groepsreis vanuit standplaats met lichte tot middelzware wandelingen met als rode draad de indrukwekkende natuur en de fantastische streekprodukten.

Een geheel verzorgde wandelvakantie vanuit Bouriege (ten zuiden van Limoux/Carcassonne). Hoogtepunten: Lokale markt, Labyrinth Nebias, Bugarach en chateau d'arques.

Volpension arrangement inclusief: logies, ontbijt, lunch-pakket, diner, onbeperkt bronwater, ontspanningsmassage, transfers per minibus en wandelgids/begeleiding.

€ 890,- p.p.

Programma:

Donderdag
Bienvenue

Aankomst vanaf 14.00 uur in chambre d'hote La Bellelauze, onze thuisbasis en vertrekpunt voor deze week. Om 18.00 uur Apretive du Terroir; een kennismakingsborrel met een welkomwoordje van de eigenaren en gastheren/vrouwen.

Foto: Bienvenue

Vrijdag | Afbeelding: MoeilijkheidsgraadAfbeelding: Moeilijkheidsgraad | 3 uur
Labyrinth de Nebias

Na te hebben genoten van het ontbijt vertrekken we naar: Labyrinth de Nebias; een natuurlijk doolhof. Midden in dit doolhof zullen we onze picnick gebruiken. Blijf bij de gids want je kan hier verdwalen... Na een heerlijke dag buiten gaan we blanquette proeven bij een hele goede lokale biologische producent.

Foto: Labyrinth de Nebias

Zaterdag | Afbeelding: MoeilijkheidsgraadAfbeelding: MoeilijkheidsgraadAfbeelding: Moeilijkheidsgraad | 5 uur
Pic de Bugarach

Vandaag een pittige wandeling naar de top van de 'magische' berg Bugarach. Onze inspanningen zullen beloont worden met een spectaculair uitzicht op 1230 meter hoogte.

Foto: Pic de Bugarach

Zondag | Afbeelding: Moeilijkheidsgraad | 2 uur
Marche d'Esperaza

We beginnen deze dag met een bezoek aan de bekende lokale markt van Esperaza. Op deze markt veel lokale (biologische) producenten die hier hun verse waar aan-bieden. Na de lunch maken we een prachtige wandeling in de directe omgeving van La Bellelauze.

Foto: Marche d'esperaza

Maandag | Afbeelding: MoeilijkheidsgraadAfbeelding: Moeilijkheidsgraad | 3 uur
La Serpent

Vanuit La Bellelauze wandelen we door de wijngaarden naar La Serpent, pittoresque dorp in de omgeving. Daar bezoeken we, na de uitgebreide lunch, een traditionele broodoven en een Blanquette-producent.

Foto: La Serpent

Dinsdag | Afbeelding: MoeilijkheidsgraadAfbeelding: MoeilijkheidsgraadAfbeelding: Moeilijkheidsgraad | 5 uur
Terres Rouges

Tijdens de prachtige natuurwandeling van vandaag maken we kennis met de beroemde 'Terres Rouges'. Deze rode erts-houdende aarde is kenmerkend voor de Haute-Vallee.

Foto: Terres Rouges

Woensdag | Afbeelding: Moeilijkheidsgraad | 2 uur
Chateau d'Arques

Als afsluiter een wandeling naar en door het arboreum van Arques. Na een heerlijke lunch bezoeken we het beroemde Chateau van Arques; een van de weinige geheel intacte Donjons. Tevens is er tijd om een imker te bezoeken.

Foto: Chateau d'Arques

Donderdag
Au revoir

Na het ontbijt nemen we helaas alweer afscheid (tenzij u ook de aansluitende culture-wandelweek heeft geboekt).

Foto: Au revoir
Button: Reserveren Button: E-mail een vraag Advertentiebanner: Bronwyn Massage

Volg ons:

Button: Facebook