Button: Kies Nederlandse taalButton: Choose English language

Uw composttoilet

Hoe werkt een composttoilet?

Een composttoilet is een bijzondere vorm van droogtoilet. Het toilet is alleen verzamelpunt. De ontlasting wordt afgedekt met zaagsel voor absorptie van vocht en het tegengaan van stank en insecten. Het composteren gebeurt later in de composthoop. Het toilet word dagelijks door ons geleegd en gereinigd.

Hoeveel water gebruikt het?

Een composttoilet gebruikt geen water.

Waarom hebben wij er voor gekozen?

Ons lokale waterwinningsysteem dateerd uit de jaren vijftig en is niet toegerust op de toename van de waterconsumptie door bezoekers en toeristen in de maanden juli en augustus wanneer er ook nog eens heel weinig neerslag valt om de toch al fragiele reserve bij te vullen.

Hoe gangbaar is het?

In bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Canada en Scandinavië worden composttoiletten vaak toegepast in afgelegen woningen. In Nederland zijn er niet veel van dit soort toiletten te vinden. Wel worden ze tegenwoordig in duurzame woningen toegepast. In Frankrijk, en zeker bij ons in de regio, is deze vorm van toilet heel populair. Een belangrijke producent van dit type toilet bevindt zich in ons buurdorp Conilhac de la montagne: www.lecopot.com

Is een composttoilet wel comfortabel?

Een moderne en hoogwaardige composttoilet is erg efficiënt en comfortabel, bijgevolg helemaal niet te vergelijken met het ouderwetse toilet uit grootmoeders tijd. Het is dus tijd om af te rekenen met de onterechte vooroordelen.

Hoe zit het met de geur?

Een modern composttoilet ruikt helemaal niet vies, ook niet kort na het gebruik ervan of als je van dichtbij ruikt. Je merkt geen enkele geur. Naast een goede ventilatie zorgt een optimale temperatuur voor een snelle uitdroging.

POEP NIET IN HET WATER, MAAR DRINK HET!

Button: Reserveren Button: E-mail een vraag Advertentiebanner: Bronwyn Massage

Volg ons:

Button: Facebook